Joomla project supported by everest poker review.
Print

Agnes de Mille

H Iζαντόρα Nτάνκαν ήταν βαθιά αισθησιακή και δείχνει να διαψεύδει με τις πλούσιες εμπειρίες της όλη την επιχειρηματολογία για το ότι ο χορός για τις γυναίκες είναι υποκατάστατο της πραγματικής ζωής.

Προσέξτε όμως την άποψη που εξέφραζε κατ’ επανάληψη: ορκίστηκε από πολύ μικρή να μην υποκύψει ποτέ στην καθιερωμένη μοίρα των γυναικών: να μην παντρευτεί ποτέ, δηλαδή να μην αφήσει τον εαυτό της ή την περιουσία της στα χέρια ενός άντρα, να κάνει παιδιά αν και όταν αυτή θέλει, να τα αφήνει ή να τα προσέχει όταν θέλει, να είναι απόλυτα ελεύθερη και να παραμείνει ελεύθερη.

Hθελε να έχει την πρωτόγονη ελευθερία όπως την φανταζόταν, γιατί έβλεπε τον έρωτα μόνο σαν παροδική έκσταση. Πιστεύω ότι ποτέ δεν γύρεψε την ταύτιση πάνω στην οποία βασίζεται ο γάμος, ούτε τη σταθερότητα, την ασφάλεια, την τεκνοποιία. Aυτές ήταν οι ανταμοιβές μιας ζωής γυναικείας την οποία εκείνη περιφρονούσε.

Aκολούθησε ένα όνειρο: τη δύναμη χωρίς ευθύνη, την απελευθέρωση χωρίς κόστος. Kαι το μέσον για να το πετύχει αυτό ήταν η καλιέργεια του σώματός της.

Search

Friday the 19th. . Isadora Duncan Pundect
Copyright 2014

©